WielerFederatie Limburg

Sinds 1 september 2008 is de Stichting WielerFederatie Limburg actief.
Voortgekomen uit het Limburgs Wielerplan, werken KNWU, NWB en NTFU samen aan de onderstaande doelstellingen:
  • Limburg profileren als wielerprovincie waarbij groei in samenwerking tussen de verschillende partijen plaatsvindt en kennis wordt gebundeld.
  • Een toename bewerkstelligen van de structurele wielerbeoefening (toerfietsen, wielrennen, mountainbiken, fietscross, veldrijden, four cross/freeride) in Limburg.
  • De samenwerking tussen top- en breedtesport versterken.
Limburg is voor Nederland een belangrijke wielerprovincie. Dit is grotendeels terug te voeren op het Zuid-Limburgse heuvellandschap dat een uitstekend podium biedt voor de wielersport in al haar facetten.

De Provincie Limburg Heeft wielrennen tot speerpuntsport benoemd. Samen met het Huis voor de Sport en Topsport Limburg en de WielerFederatie Limburg wordt sinds enige tijd gewerkt aan een versterking van het totale wielerveld.

De grootste succesfactor en de rode draad van deze aanpak is de onderlinge samenwerking. De ambities zijn alleen waar te maken als alle partijen hun krachten bundelen. Dat betekent dat de inzet en bereidwilligheid van de partijen nodig zijn om de verbeteringen binnen de wielersport mogelijk te maken.

Lees verder op de site van WielerFederatie Limburg >